Фото з Facebook-сторінки Верховної Ради України

Нардеп Дубінський "забуває" декларувати сотні тисяч доларів заробітку з YouTube, — ЗМІ

Народний депутат Олександр Дубінський активно заробляє на монетизації YouTube. Проте у своїх деклараціях народний обранець жодним чином не згадує про ці доходи.

Про це повідомляє "Народна правда". Зазначається, що у Дубінського є щонайменше три YouTube канали з налаштованою монетизацією: "DubinskyPro", "Дубинский", "DubinskyProAuto".

Скільки заробляє Дубінський в YouTube

За даними джерела, монетизація YouTube-каналу "DubinskyPro" за 2019 по 2022 роки склала приблизно 100 тисяч доларів США. Монетизація YouTube каналу "Дубинский" за час діяльності склала приблизно 3 000 дол. США. YouTube канал "DubinskyProAuto", створений у 2021 році, приносить йому щомісяця 7 тисяч доларів США доходу.

Якщо ж переглянути декларації Дубінського, там ви жодних згадок про ці надходження від YouTube нема. І це не зважаючи на те, що Олександр Дубінський сам в ефірах вихвалявся, що заробляє чималі кошти на монетизації.

Зокрема, на одному з відео на YouTube-каналі Vласть vs Vлащенко, Дубінський каже, що його дохід від YouTube-каналів становить щомісячно не менше 3 500 доларів США).

Варто відзначити, що це може стати підставою для предметного вивчення НАЗК, адже результати монетизації  YouTube-ресурсів можна легко уточнити у відкритому доступі.

Справа Дубінського: що відомо

Нардепу Дубінському 9 серпня поточного року повідомили про підозру. Вона пов'язана з підробкою документів для виїзду за кордон у липні. Як повідомляли джерела TrueUA у правоохоронних органах, нардеп отримав дозвіл залишити Україну під приводом супроводження батька та самостійно покинув країну. Водночас батько Дубінського самостійно, без супроводження сина, виїхав за кордон на день раніше у червні, а у липні повернувся. Сам парламентарій повернувся до України лише наприкінці липня, а за час перебування за кордоном відвідав три країни.

Перед повідомленням про підозру у Дубінського та його помічника Володимира Колодюка проводилися обшуки, адже, за даними слідства, він допомагав нардепу оформити підробні документи, коли той перебував за кордоном. Крім цього, Дубінський кілька разів приходив на допити до ДБР, на одному з яких намагався ввести слідство в оману, відмовляючись давати відповіді по суті запитань щодо обставин свого перебування за кордоном та підробки документів.

Наступного дня після оголошення підозри, 10 серпня, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Дубінському у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета до 8 жовтня. Пізніше термін продовжили до 7 листопада. Сам нардеп і його адвокат намагалися відтягнути судовий процес, аргументуючи пленарними засіданнями, які тоді відбувалися у Верховній Раді.

Нагадаємо, в ДБР повідомили, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до семи років. Правоохоронці проводили сім одночасних обшуків за місцем проживання народного депутата, у приміщенні громадської організації, її керівника та засновників, а також в інших осіб, які брали участь в організації незаконного перетину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.11.2023 13:59