Фото: karpaty.lovе

Повернули історичну назву: популярний курорт Славське перейменували

У четвер, 29 червня, депутати Верховної Ради України перейменували популярне курортне селище на Львівщині. Славське тепер називатиметься Славсько — селищу повернули історичну назву.

Про це написав голова Львівської обласної адміністрації Максим Козицький у своєму Telegram-каналі.

"Чому Славсько, а не Славське? Бо Славсько було споконвіку! Сьогодні депутати Верховної Ради України повернули селищу історичну назву!" — написав голова Львівської ОВА.

Відомо, що ще три роки тому Славська селищна рада проголосувала за перейменування селища Славське на Славсько. У вересні торік відповідне рішення погодила Львівська обласна рада, а вже тепер — Верховна Рада ухвалила рішення про перейменування.

Повернути селищу Славське його історичну назву хотіли й місцеві мешканці, адже у давніх документах селище позначене як Славсько. Селище є центром Славської ОТГ, де проживає понад 14 тисяч мешканців.

Селище особливо популярне серед українських туристів, яких приваблює гірськолижний курорт та природні краєвиди. Це місце підійде як для досвідчених любителів промчати по гірських схилах, так і початківцям, які тільки знайомляться з лижами або сноубордом. 

Нагадаємо, що Київська міська рада на засіданні 20 червня дерусифікувала дві столичні вулиці. Зокрема, перейменували вулицю Драгомирова та Гвардійську.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.06.2023 16:16