Колаж TrueUA

Нардепи провалили голосування за законопроект про покарання за порушення комендантської години

У Верховній раді не набрав достатньої кількості голосів законопроект №10195 про порушення комендантської години. Його відправили на повторне друге читання.

Про це повідомили народні депутати Ірина Геращенко та Ярослав Железняк у Telegram-каналах.

Зазначається, що за законопроект №10195 про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години проголосували лише 214 депутатів.

"Верховна Рада провалила законопроєкт про порушення комендантської години й посилення адміністративної відповідальності, яким збиралися встановити драконівські штрафи. Вони б били не по порушниках в ресторанах, а по волонтерах, які повертаються з фронту і потрапили на комендантську годину", наголосила у своєму повідомленні Геращенко.

Додамо, що ініціатори законопроекту пропонують внести до Кодексу України про адміністративні правопорушення покарання за перебування на вулицях та в інших громадських місцях під час комендантської години без виданих перепусток. А також — надати право органам поліції провадити адміністративне затримання порушників комендантської години.

Як відомо, проект закону передбачає штрафи для порушників комендантської години розміром від 8 500 до 17 000 грн (за повторне порушення збільшуються вдвоє). Також у документі йдеться про штрафи для бізнесу від 3000 до 6000 мінімумів (51–102 тисяч гривень).

Нагадаємо, у грудні у Верховній Раді проголосували за основу законопроект про штрафи за порушення комендантської години. Для порушників тепер суттєво зросте штраф.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.01.2024 16:34