Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Стало відомо, коли Кабмін повторно внесе до Ради законопроект про мобілізацію

Кабінет Міністрів може внести у Верховну Раду законопроект про мобілізацію найближчим часом. Найімовірніше, це станеться за декілька тижнів.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова в етері телемарафону "Єдині новини".

За її словами, документ має пройти певний шлях узгодження. 

"Редакція законопроекту опиниться у ВР у найкоротші терміни, вона має пройти певний шлях погодження в уряді. І я хочу наголосити, що такий закон потрібен якнайшвидше, тому що це в інтересах тих людей, які захищають нас на передовій вже близько двох років. Ми розуміємо, що це буде декілька тижнів", — заявила вона.

Заступниця міністра оборони додала, що початок реалізації норм законопроекту також очікується упродовж тижнів або навіть більш ніж місяця.

Варто зазначити, що Кабінет Міністрів України 25 грудня 2023 року вніс у Верховну Раду проект закону про мобілізацію. Проте вже 11 січня статус законопроекту офіційно змінився. Кабмін остаточно відкликав його з ВР.

Нагадаємо, міністр оборони України Рустем Умєров 11 січня заявив, що в Міністерстві оборони вже підготували нову редакцію законопроекту про мобілізацію. За його словами, найближчим часом оновлений документ відправлять до Кабінету міністрів.

Своєю чергою 12 січня радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що доопрацьований законопроект про мобілізацію Верховна Рада України може ухвалити за декілька тижнів. У ньому врахують пропозиції народних депутатів та інших учасників процесу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.01.2024 21:36