Рустем Умєров. Джерело: Facebook

У Міноборони вже підготували нову редакцію законопроекту про мобілізацію: Умєров розповів подробиці

У Міністерстві оборони вже підготували нову редакцію законопроекту про мобілізацію. Найближчим часом оновлений документ відправлять до Кабінету міністрів.

Про це розповів міністр оборони України Рустем Умєров.

"Наші воїни потребують ротацій і відпусток. Наші воїни потребують можливості відновитися. Наші воїни мають право знати, що їх чекає, та планувати власне життя. Законопроект про мобілізацію планує встановити чіткий термін служби за мобілізацією — і це потрібно кожному воїну", — наголосив він.

За його словами, команда Міноборони вже підготувала нову редакцію законопроекту з урахуванням всіх пропозицій, погоджених в робочому порядку з депутатами на засіданнях Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Верховної Ради України.

Тож в оборонному відомстві готові виносити його на погодження уряду найближчим часом. Попередню редакцію законопроекту відкликали.

"Цей закон потрібен обороні нашої держави та кожному воїну, який зараз на фронті. Потрібен якнайшвидше. Над мобілізаційним законопроектом працювали пів року в робочій групі — представники всіх без винятку фракцій парламенту, команди Міністерства оборони, Генерального штабу та низки інших міністерств і відомств", — зауважив Умєров.

Він запевнив, що після реєстрації законопроекту у парламенті команда Міноборони, головнокомандувач Залужний, начальник Генштабу Шаптала брали участь в обговореннях і закритих нарадах, пояснювали необхідність цього рішення, почули та врахували всі застереження.

"Воїнам треба дати можливість відпочити. Це справедливо. Звільненим з полону треба дати вибір, чи залишатися у війську. Ті з них, хто обере залишитися, потребуватимуть щонайменше декілька місяців відпустки. Це чесно. Строковиків треба нарешті відпустити додому. Це правильно. Зараз критично важливі для держави питання мобілізації, військового обліку та проведення ротацій — політизуються та гальмуються. Це неприпустимо в часи великої війни", — емоційно підсумував Рустем Умєров.

Нагадаємо, раніше сьогодні спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук зазначав, що законопроект про мобілізацію скерували Кабміну на доопрацювання. Це є спільним рішенням представників парламенту, уряду та військового керівництва країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.01.2024 19:27