Давид Арахамія. Джерело: Верховна Рада України

Законопроект про мобілізацію повертають на доопрацювання в Кабмін, — Арахамія

У четвер, 11 січня, відбулася закрита нарада з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради парламенту в закритому режимі. На ньому були присутні головнокомандувач Валерій Залужний, начальник Генерального штабу Сергій Шаптала, міністр оборони Рустем Умєров, керівництво Верховної Ради та голови фракцій та комітетів.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія. Він наголосив, що головне питання засідання — законопроект №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

"Нагадую, що його обговорення проходило в Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки в закритому режимі, з дотриманням вимог законодавства щодо роботи з таємною інформацією", — написав Арахамія.

Глава фракції "Слуги народу" наголосив, що було багато дискусій щодо законопроекту про мобілізацію. 

"Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню", — зауважив Давид Арахамія.

Він також зауважив, що всі політсили зрозуміли та підтримують необхідність мобілізації. 

"За результатами наради, законопроект повертається ініціатору. Одночасно передаємо пропозиції напрацьовані на комітеті та у робочих групах", — резюмував Арахамія.

Як відомо, наприкінці грудня Кабмін вніс до Верховної Ради законопроект про мобілізацію. Документ передбачає часткові зміни до порядку її проведення. Законопроект останні декілька днів розглядав Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки разом із Міністерством оборони та Генштабом Збройних сил України.

Нагадаємо, заступник голови комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв розповідав сьогодні, що в парламенті хочуть змінити норми законопроекту про мобілізацію, що стосуються повісток через електронну пошту та відстрочок для деяких категорій населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.01.2024 13:41