Фото: Telegram-канал Давида Арахамії

Комітет Ради взявся за розгляд нового закону про мобілізацію: що у ньому пропонують змінити нардепи

У четвер, 4 січня, на комітеті розпочали розгляд нового закону про мобілізацію. Обговорення разом з командуванням ЗСУ та представниками Міністерства оборони буде тривати декілька днів.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія.

"У депутатів від виборців є багато питань стосовно мобілізації, для відповідей на комітет приїхали Залужний, Шаптала та міністр Умєров", — написав Арахамія.

Голова фракції "Слуга народу" запевнив, що буде повідомляти про хід розгляду законопроекту в комітеті.

Раніше уряд вніс до парламенту законопроекти №10378 та № 10379, спрямовані не лише на вдосконалення процедур мобілізації, військового обліку та військової служби, соціального захисту військовослужбовців, а також на посилення відповідальності за відповідні правопорушення. Зазначені проекти законів вже викликали занепокоєння громадян та бурхливу дискусію.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час нещодавньої прес-конференції розповів, що Генштаб звернувся із запитом щодо мобілізації додаткових 450-500 тисяч українців. Про те, що військове керівництво вже внесло запит про мобілізацію 500 тисяч військових, повідомив 25 грудня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 11:02