Фото: Telegram-канал Давида Арахамії

Арахамія анонсував внесення Кабміном у Раду законопроекту щодо змін в мобілізації: він стосується запиту на призов 500 тисяч осіб

У понеділок, 25 грудня, Кабінет міністрів України мав подати до Верховної Ради законопроект щодо удосконалення проведення мобілізації в Україні.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія.

"Сьогодні уряд мав би внести законопроект щодо мобілізації, над яким він працює на прохання військових. Сподіваюся, колеги з Кабінету міністрів найближчим часом закінчать свою частину роботи. Бо відсутність цього законопроекту породжує невизначеність і велику кількість фейків про блокпости, про "Дію" і так далі", — написав Арахамія.

Водночас він зауважив, що військове командування внесло запит на мобілізацію 500 тисяч військових. Відтак, уряд розробляє правила щодо призову українців.

"Президент чітко наголосив, що вимагає комплексного підходу до проходження служби у Збройних силах. Просто набрати нових людей і не розв'язувати проблеми тих, хто служить зараз, — не вихід. Парламент очікує готовий документ, який можна буде обговорювати на Комітеті. Військові потребують розв'язання своїх проблем. Суспільство хоче почути відповіді на усі чутливі питання", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 19 грудня на прес-конференції за підсумками року президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні разом з мобілізацією повинна проводитися демобілізація військових, які уже відслужили на фронті. Понад 400 тисяч українських воїнів заслуговують на відпочинок. Також Зеленський додав, що на одній зі Ставок верховного головнокомандувача звучала пропозиція стосовно того, що треба набрати у військо від 450 до 500 тисяч людей

Водночас секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов пояснив, що країні варто мати додаткових військових, але це не означає, що додаткова мобілізація має відбутися протягом місяця-двох.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.12.2023 13:57