Фото: Верховна Рада України

Законопроект про мобілізацію повернули Кабміну: Стефанчук пояснив причину

Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив, що законопроект про мобілізацію направили Кабміну на доопрацювання. Це є спільним рішенням представників парламенту, уряду та військового керівництва країни.

Про це спікер повідомив на сторінці у Facebook.

"Є ряд напрацювань та рекомендацій. Тому було ухвалено спільне рішення направити всі напрацьовані рекомендації та пропозиції Кабінету міністрів України. Хочу акцентувати, що це загальна позиція всіх політичних сил, представників уряду та військового керівництва", пояснив Стефанчук.

Також він зазначив, що керівництво ВРУ, представники депутатських фракцій та груп, голови комітетів сьогодні мали можливість обговорити із Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, Міністром оборони України Рустемом Умєровим і Начальником ГШ ЗСУ Сергієм Шапталою проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (реєстр. №10378). Як результат  "важлива дискусія, важливі питання, важливі відповіді", прокоментував Стефанчук.

Як зазначив Стефанчук, низку напрацювань та рекомендацій щодо законопроекту надав і Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Нагадаємо, у четвер, 11 січня, відбулася закрита нарада з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради парламенту в закритому режимі. На ньому були присутні головнокомандувач Валерій Залужний, начальник Генерального штабу Сергій Шаптала, міністр оборони Рустем Умєров, керівництво Верховної Ради та голови фракцій та комітетів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.01.2024 16:38