Фото: Telegram-канал Давида Арахамії

Законопроект про мобілізацію повернули на доопрацювання? Арахамія відреагував на заяви в мережі

У середу ввечері, 10 січня, фракція "Слуга народу" на своєму засіданні вирішила повернути на доопрацювання урядовий законопроект про мобілізацію. Вже 12 січня народні обранці зможуть проголосувати за нього у парламенті.

Про це повідомляє hromadske з посиланням на джерело у фракції "Слуга народу".

"Завтра комітет має ухвалити рішення відправити на доопрацювання, проголосувати в залі. Кабмін одразу внесе нову версію і в п‘ятницю зал проголосує новий текст, якщо все піде за планом", — наголосив співрозмовник джерела.

Реакція Давида Арахамії

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія повідомив, що сьогодні провели засідання фракції, на якій обговорили поточну ситуацію і план роботи на найближчі дні. 

"Були здивовані прочитати про нібито якісь рішення нашої фракції на пабліках людей, які не мають до нас жодного стосунку. Як і раніше, просимо довіряти лише офіційним джерелам. Усі рішення щодо розгляду законопроектів будуть ухвалюватися на Погоджувальній раді, куди запрошено військове командування та керівництво Міністерства оборони", — написав він.

Арахамія додав, що також найближчим часом буде інформація щодо кадрових питань у Комітетах Верховної Ради.

"Погоджувальна Рада відбудеться завтра — про результати доповім окремо", — додав голова Фракції "Слуга народу".

Раніше повідомлялось, що Верховна Рада України розгляне законопроект про мобілізацію в першому читанні у четвер, 11 січня. У документі врахують пропозиції Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Як відомо, наприкінці грудня Кабмін вніс до Верховної Ради законопроект про мобілізацію. Документ передбачає часткові зміни до порядку її проведення. Законопроект останні декілька днів розглядав Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки разом із Міністерством оборони та Генштабом Збройних сил України.

Нагадаємо, заступник голови комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв розповідав сьогодні, що в парламенті хочуть змінити норми законопроекту про мобілізацію, що стосуються повісток через електронну пошту та відстрочок для деяких категорій населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.01.2024 21:38