Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Називала українців "свинями": у Львові затримали зрадницю (фото)

Мешканка Львова з червня 2022 року через власний акаунт у соцмережі "Вконтакте" поширювала дописи, в яких публічно виправдовувала злочини окупантів. Їй оголосили підозру у вчиненні умисних дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

За даними слідства, жінка неодноразово розміщувала матеріали, де негативно висловлювалася про українських військових. Зокрема, називала їх "нелюдами" і звинувачувала у катуванні та вбивствах беззахисних людей.

"Також остання у своїх публікаціях нівелювала самобутність української нації. Зневажливо та презирливо ставилася до української мови називаючи її "хрюкомовою", а українців — "свинями", — йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначають правоохоронці, у своїх постах підозрювана висвітлювала РФ як величну країну, перемога якої буде вшановуватися "найграндіознішим парадом".

Нагадаємо, у Харківській області правоохоронці викрили зрадницю, яка сприяла вивезенню українського врожаю до РФ. Нею виявилась місцева підприємиця-колаборантка.Маючи спеціальну техніку і обладнання та залучивши найманих працівників, підозрювана організувала збір українського врожаю, який пізніше окупанти вивозили до Бєлгородської області РФ і там реалізовували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2023 19:48