Фото: скріншот з відео

Ракетна атака на Львів: у поліції показали перші хвилини після обстрілу

Вночі 15 серпня під час масштабної повітряної тривоги у Львові пролунали звуки вибухів. У поліції показали перші хвилини після ворожої атаки.

Відео опублікували у прес-службі Патрульної поліції України у Telegram.

Відомо, що патрульні спільно з іншими службами на місці надавали всю необхідну допомогу.

"Закликаємо не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, адже ворог продовжує підступно нищити усе на своєму шляху", — наголосили правоохоронці.

Ракетна атака 15 серпня

Вночі 15 серпня армія країни-агресорки завдала чергового масованого ракетного удару по території України. 

Зокрема, про небезпеку цієї ночі військові попереджали ще 14 серпня ввечері. Тоді в акваторію Чорного моря було виведено російський фрегат "Адмірал Макаров", а в небо окупанти підняли стратегічну авіацію. Вже вночі у вівторок у Повітряних силах заявляли, зокрема, про пуски ворогом крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС із району Каспійського моря.

Повітряна тривога почала ширитися областями України близько 03:30 години. Протягом ночі вибухи лунали у Дніпрі, Запоріжжі, Хмельницькому, Луцьку, на Івано-Франківщині, у Слов'янську та в Краматорську. "Прильоти" зафіксовано у Дніпрі, Луцьку та Львові. Після 05:30 у регіонах почалися відбої тривог.

У Львові пошкоджено близько 120 будинків. Найскладніша ситуація у Залізничному районі. Там уразило близько 100 будинків. Найбільше ушкоджень комісія, яка обстежує постраждалі об’єкти, зафіксувала у житловому будинку на вулиці Каховській та у медичному коледжі на Патона. Також є пошкодження у будинках на Городоцькій, Трещаківського, Гарматія та Тюльпановій. Внаслідок обстрілу значних пошкоджень зазнав місцевий дитячий садок. У будівлі вибиті вікна та розтрощені меблі. 

Внаслідок удару вибито близько 500 вікон та понад 40 одиниць вхідних дверей. Заміни або ремонту потребують покрівлі у шести багатоквартирних та чотирьох приватних будинках. У 17 квартирах з’явилися тріщини на стінах. 

Також є руйнування і в області. Зокрема, у Ставчанах Львівського району пошкоджені 15 житлових будинків в приватному секторі, з них шість — критично. Також пошкоджені легкові автомобілі. У селі Суховоля Львівського району уламками від ракет пошкоджені чотири житлових будинки в приватному секторі.

Нагадаємо, мер Львова показав фото дитсадка, куди вночі влучила російська ракета. У будівлі вибиті вікна та розтрощені меблі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2023 21:59