Фото з соцмереж

Влучання у Львові, Дніпрі та Луцьку: перші деталі про наслідки нічного масованого обстрілу

У ніч на вівторок, 15 серпня, рашисти масовано атакували Україну ракетами. Вибухи чули у різних містах, однак основною ціллю ворога були західні області.

Після 05:30 у регіонах почалися відбої тривог. Місцева влада почала повідомляти про перші наслідки ворожого обстрілу.

Львів

Очільник обласної військової адміністрації Максим Козицький спершу поінформував, що, попередньо, є влучання на Львівщині. 

"Попередньо: є влучання у нашій області. Львів залишається ціллю ворога. Залишайтесь в укриттях!" — повідомив він й додав, що деталі буде оприлюднено згодом.

Пізніше мер міста Андрій Садовий уточнив, що в області Силам протиповітряної оборони вдалося збити багато ракет, однак є й "прильоти". 

"На жаль, постраждали і приватні помешкання. Відповідні служби вже всі на виїзді", — написав Садовий у Telegram.

Дніпро

Голова ОВА Сергій Лисак повідомив, що о 04:20 сталося влучання в одне з підприємств Дніпра. Там спалахнула пожежа. 

"Попередньо, один постраждалий. Чекайте офіційну інформацію", — написав він у Telegram.

Луцьк

Цієї ночі ворог також поцілив по обласному центру Волині. В області працювала ППО, однак є й влучання.

Голова ОВА Юрій Погуляйко повідомив, що "приліт" прийшовся по одному із підприємств промисловості у Луцьку.

"Наразі відомо про двох потерпілих. Про їхній стан згодом повідомимо. На місці працюють усі відповідні служби", — зазначив він.

 

Масована атака у ніч на 15 серпня

Про небезпеку цієї ночі військові попереджали ще 14 серпня ввечері. Тоді в акваторію Чорного моря було виведено російський фрегат "Адмірал Макаров", а в небо окупанти підняли стратегічну авіацію. Вже вночі у вівторок у Повітряних силах заявляли, зокрема, про пуски ворогом крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС із району Каспійського моря.

Протягом ночі вибухи лунали у Дніпрі, Запоріжжі, Хмельницькому, Луцьку, Слов'янську і в Краматорську.

Нагадаємо, у ніч на понеділок, 14 серпня, російські загарбники також здійснили масований обстріл України. Так, ворог атакував житлові квартали Херсона, внаслідок чого поранення отримає троє осіб; Одесу, де уламки ракет і дронів пошкодили гуртожиток у центрі, а також вщент знищили супермаркет. Постраждали троє людей — це співробітники супермаркету. Крім цього, у місті пошкоджено понад 200 будинків.

Була під обстрілом й Запорізька область. Росіяни використали ракети С-300. Влучили по приватних будинках у передмісті обласного центру. Внаслідок обстрілу у селі Степне загинули дві людини, ще одну жінку у важкому стані доставили до лікарні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2023 05:47