Фото з соцмереж

Масована ракетна атака: де лунали вибухи

У ніч на 15 серпня рашисти масовано атакують Україну ракетами. У низці міст було чутно вибухи. Зокрема, йдеться про Дніпро, Запоріжжя, Хмельницький.

Так, за даними Хмельницької обласної військової адміністрації, в області о 04:50 працювала протиповітряна оборона.

"Чутно вибухи в Хмельницькій області. Працює ППО. Залишайтеся в укриттях! Бережіть себе і своїх близьких!" — повідомив перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

У Повітряних силах заявили також про фіксацію ракет ворога у напрямку Старокостянтинова, де розташований аеродром. Крім того, ракети росіян фіксують поблизу Хмельницького.

О 05:14 повідомили про небезпеку для Львівщини, а також про те, що ракети маневрують поблизу Чернівецької області.

"Групи ракет рухаються на захід Львівщини", — наголосили у Повітряних силах.

Близько 05:20 у Львові пролунали вибухи. Мешканців закликали не покидати укриття. Після 05:30 у місті знову було чутно звуки вибухів.

Обстріл України у ніч на 14 серпня

У ніч на понеділок, 14 серпня, російські загарбники вкотре обстрілювали Херсон. Внаслідок нових атак постраждали мирні люди. Росіяни вдарили по житлових кварталах міста близько другої ночі. Поранення отримає троє осіб — двоє чоловіків, 48 та 44 роки, у важкому стані, у 85-річної жінки — травми середнього ступеня тяжкості. Усіх потерпілих шпиталізували до лікарень.

Крім того, уночі ворожі війська атакували Одесу крилатими ракетами та дронами-камікадзе. Ворог тероризував місто у три етапи. Загалом ворог випустив вісім ракет та 15 БпЛА. Уламки знищеної цілі пошкодили гуртожиток у центрі Одеси, а також супермаркет. Крім того, на двох об'єктах сталася пожежа. За попередньою інформацією, постраждали троє людей — це співробітники супермаркету.

Постраждала також Запорізька область. Росіяни використали ракети С-300. Влучили по приватних будинках у передмісті обласного центру. Внаслідок обстрілу у селі Степне загинули дві людини, ще одну жінку у важкому стані доставили до лікарні.

Нагадаємо, 14 серпня ввечері повідомлялося, що в акваторію Чорного моря виведено російський фрегат "Адмірал Макаров", а в небо окупанти підняли стратегічну авіацію. Українські військові застерегли через можливу масовану атаку ворога. Вже вночі 15 серпня у Повітряних силах заявляли, зокрема, про пуски ворогом крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС із району Каспійського моря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2023 05:12