Фото: Харківська обласна прокуратура

Підприємиця з Харківщини допомагала окупантам вивозити зерно в Росію та сплачувала агресору податки

У Харківській області правоохоронці викрили зрадницю, яка сприяла вивезенню українського врожаю до РФ. Нею виявилась місцева підприємиця-колаборантка.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

"Маючи спеціальну техніку і обладнання та залучивши найманих працівників, підозрювана організувала збір українського врожаю, який пізніше окупанти вивозили до Бєлгородської області РФ і там реалізовували", — йдеться у повідомленні.

Відомо також, що колаборантка переоформила фермерське господарство відповідно до російського законодавства для того, щоб сплачувати податки в казну держави-агресора.

"У ході обшуку правоохоронці виявили та вилучили документи, що свідчать про роботу підприємства під час окупації та виплату найманим співробітникам заробітної плати в російських рублях", — кажуть в ОГП.

Фігурантці справи обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, це не перший подібний випадок у Харківській області. У березні правоохоронці затримали колаборантку, яка переоформлювала документи підприємців за законодавством РФ

За даними слідчих, під час окупації Куп’янська жінка погодилась працювати на "нову владу". Вона добровільно обійняла посаду "в.о. головного фахівця з ліцензування та дозволу" у так званій "ВМА Куп'янського району Харківської області". Під час роботи колаборантка приймала заяви від фізичних осіб-підприємців для подальшого переоформлення документів відповідно до російського законодавства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.08.2023 16:56