Переоформлювала підприємства для РФ: на Харківщині затримали колаборантку

У суботу, 18 березня, правоохоронці затримали колаборантку, яка переоформлювала документи підприємців за законодавством РФ.

Про це повідомила прес-служба Харківської обласної прокуратури.

"За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 34-річній жінці за фактом колабораційної діяльності", — повідомили в прокуратурі.

За даними слідчих, під час окупації Куп’янська жінка погодилась працювати на "нову владу". Вона добровільно обійняла посаду "в.о. головного фахівця з ліцензування та дозволу" у так званій "ВМА Куп'янського району Харківської області". Під час роботи колаборантка приймала заяви від фізичних осіб-підприємців для подальшого переоформлення документів відповідно до російського законодавства.

У разі доведення провини жінці загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, десять керівників "нового уряду" так званих "Л/ДНР" отримали підозри від СБУ. Посадовці "передали" рашистам агропідприємства та лікарні Донеччини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.03.2023 17:24