Фото: Facebook Андрія Костіна

"Не диверсія": генпрокурор поділився деталями про розслідування авіакатастрофи у Броварах

Слідство відкинуло версію про диверсійні дії, які могли призвести до авіакатастрофи гвинтокрила у Броварах, що сталася 18 січня 2023 року. 

Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін в інтерв'ю "Укрінформу".

"Попередньо можу сказати, що версії, пов’язані з диверсією або посяганням на життя державних діячів не знайшли свого підтвердження. Про остаточні висновки за результатами досудового розслідування ми повідомимо найближчим часом", — йдеться у повідомленні Костіна.

Він також сказав, що після авіакатастрофи слідство розглядало чотири версії події:

  • замах на життя державних діячів, включаючи диверсію;

  • збиття літального апарата; 

  • конфліктна ситуація на борту судна; 

  • помилка пілота, технічна несправність судна, неналежна організація планування польоту, недотримання правил польотів, складні погодні умови.

Генпрокурор додав, що до розслідування залучені спеціалісти компанії Airbus Helicopters, а також фахівці з Міністерства оборони, Нацполіції й Нацгвардії. Вже зараз вдалось зібрати всі необхідні технічні документи. На фінальному етапі — проведення потрібних експертиз.

"Завдяки допомозі французьких партнерів з компанії Airbus проведено дешифрування бортових самописців. На основі зібраних даних здійснено 3-D моделювання трагічного польоту", — підсумував Костін.

Авіакатастрофа у Броварах 18 січня 2023 року

Гвинтокрил ДСНС впав поруч із дитячим садком та житловим будинком у Броварах 18 січня. У будівлях у той час перебували люди. У гвинтокрилі летіло керівництво Міністерства внутрішніх справ. Серед загиблих: очільник МВС Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович, які прямували з робочим візитом у Харківську область.

Загалом внаслідок падіння гвинтокрила у Броварах на дитячий садок загинули 14 людей. Травмовано 25 осіб.

Нагадаємо, після трагедії в Броварах міністрам заборонили літати на гелікоптерах. Зараз чиновникам дозволено пересуватися лише на автівках

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.07.2023 12:40