Юлія Федів / Facebook

Не лише заміна Резнікова: ЗМІ повідомили про ще одне призначення в уряді

Наступного тижня у Кабінеті міністрів може відбутися два нових призначення. Своїх очільників отримають Міністерство оборони й Міністерство культури та інформаційної політики.

Про це пише "Українська правда".

У виданні зазначають, що президент внесе у Верховну Раду пропозицію на звільнення міністра оборони Олексія Резнікова. Натомість запропонує на цю посаду кандидатуру нинішнього очільника Фонду держмайна Рустема Умєрова.

"Окрім цього, парламент може призначити нового міністра культури та інформаційної політики. Потенційною кандидаткою на цю позицію називають Юлію Федів, яка очолювала Український культурний фонд", — йдеться у матеріалі.

Журналісти нагадують, що у вересні 2021 року Федів повідомила, що проти неї було порушене кримінальне провадження через нібито завдані збитки на 57 мільйонів гривень. Зазначимо, що з липня 2021 року до червня 2022 року вона була директоркою ГО "Громадське телебачення", а також співпрацювала з ЮНЕСКО.

Нагадаємо, що про відставку міністра культури Олександр Ткаченка стало відомо ще в липні. "За" відставку проголосував 321 народний обранець. Ткаченко був на посаді три роки.

Водночас народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк напередодні заявив, що міністр оборони України Олексій Резніков, ймовірно, піде у відставку. На його місце запропонують кандидатуру голови Фонду держмайна Рустема Умєрова. За його словами, Резніков, якщо більше не буде гучних скандалів, стане послом України у Великій Британії. Проте, хто очолить Фонд держмайна замість нього, поки не вирішили, каже Железняк.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 02.09.2023 10:34