Фото: Facebook Олександра Ткаченка

Яку зарплату отримав Ткаченко після звільнення з Мінкульту: приголомшливі цифри

Колишній міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко після звільнення з Мінкульту отримав 164 тисячі гривень зарплати.

Про це йдеться у відповіді міністерства на запит "Українських новин". 

Зазначається, що він у липні сходив у відпустку й отримав до зарплати 12 тисяч гривень відпускних, ще 128 тисяч гривень йому дали за невикористану відпустку. 

"Розмір заробітної плати міністра культури та інформаційної політики України Ткаченка Олександра Владиславовича за період з 1 липня 2023 року по 27 липня 2023 року становив: посадовий оклад — 62769, 52 гривень, відпустка — 12871, 65 гривень, всього нараховано — 204087, 99 гривень; утримано ПДФО — 36735, 84 гривень, утримано військовий збір — 3061, 32 гривень, до видачі — 164290, 83 гривень", — вказано у відповіді міністерства на інформаційний запит.

Фото: Мінкульт

Фото: дані Мінкульту про нарахування зарплати Ткаченкові за липень 2023 року

Звільнення Ткаченка: що відомо

Про те, що Ткаченко йде у відставку, повідомив він сам пізно ввечері 20 липня. За його словами, це пов’язано із "хвилею непорозуміння щодо важливості культури під час війни". 

За годину до того, як стало відомо про звільнення Ткаченка, президент Володимир Зеленський запропонував прем’єру Денису Шмигалю знайти нового міністра культури та інформаційної політики, або знайти позабюджетні кошти на проекти, які пов’язані з витратою на культуру.

27 липня, народні депутати відправили у відставку Ткаченка. "За" таке рішення проголосував 321 народний обранець. Він був на посаді три роки.

Нагадаємо, у "Слузі народу" назвали причину відставки міністра культури Ткаченка. Голова профільного парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв сказав, що Ткаченко подав у відставку, бо не міг належним чином виконувати свої обов’язки. Це сталося через протест громадськості, яка вимагає повністю призупинити фінансування культури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.08.2023 14:24