Фото: Facebook Олександра Ткаченка

"Це природний процес": Ткаченко прокоментував свою відставку

Колишній міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко свою відставку назвав "природним процесом". На його думку, створилась ситуація, в якій він не міг ефективно працювати.

Таку заяву Олександр Ткаченко зробив в інтерв'ю BBC.

"Всі політики — це витратний матеріал. Все рано чи пізно починається і рано чи пізно закінчується. Це природний процес", — сказав він.

Ткаченко назвав події, які сталися минулого тижня, "ідеальним штормом".

"Коли на одне рішення з приводу музею Голодомору чи з приводу побудови тризубу (на "Батьківщині-матері", — ред.), чи виділення коштів на серіали підіймається хайп, хейт, і створюється ситуація, в якій працювати буде неефективно", — сказав колишній урядовець.

Екс-міністр також наголосив, що поважає Зеленського.

"У нас є верховний головнокомандувач під час війни. Я його поважав до війни, поважаю і зараз", — додав він.

Нагадаємо, 27 липня народні депутати відправили у відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. "За" таке рішення проголосував 321 народний обранець. Про те, що Ткаченко йде у відставку, повідомив він сам пізно ввечері 20 липня. За його словами, це пов’язано із "хвилею непорозуміння щодо важливості культури під час війни".

У п'ятницю, 28 липня, Кабінет міністрів України призначив тимчасово виконуючого обов'язки міністра культури та інформаційної політики. Ним став Ростислав Карандєєв.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.07.2023 11:23