Фото: "Укрінформ"

Нардепи відправили міністра Ткаченка у відставку

У четвер, 27 липня, народні депутати відправили у відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. "За" таке рішення проголосував 321 народний обранець.

Про результати голосування повідомив нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк. Водночас, хто стане наступником Ткаченка, наразі невідомо — таке питання Верховна Рада 27 липня не розглядатиме.

"Питання призначення нового міністра сьогодні не стоїть у порядку денному і скоріш за все не буде на цьому тижні", зазначив Железняк.

Звільнення Ткаченка: що відомо

Про те, що Ткаченко йде у відставку, повідомив він сам пізно ввечері 20 липня. За його словами, це пов’язано із "хвилею непорозуміння щодо важливості культури під час війни". 

За годину до того, як стало відомо про звільнення Ткаченка, президент Володимир Зеленський запропонував прем’єру Денису Шмигалю знайти нового міністра культури та інформаційної політики, або знайти позабюджетні кошти на проекти, які пов’язані з витратою на культуру.

Нагадаємо, 26 липня комітет парламенту з питань гуманітарної та інформаційної політики більшістю голосів не підтримав відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.07.2023 13:55