Фото: "АрміяInform"

"Небезпека є щодня": у Повітряних силах прокоментували загрозу обстрілів на День Незалежності

У День Незалежності, 24 серпня, українцям слід особливо зважати на оголошення про повітряну тривогу. Ворог може вдатися до масованих обстрілів, проте реальна загроза існує щодня.

Про це в ефірі телемарафону сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

"Ми незалежність здобуваємо щодня. І ворогу ріже слух незалежна Україна. Можливо, будуть якісь провокації, а може й не будуть. Тут нам не обирати. Нам боротися щодня і захищати країну", — сказав військовий.

За його словами, росіянам не потрібно багато часу, щоб підготувати масований удар, тому небезпечним є кожний день, незалежно від дати.

"Нікуди не діваються кораблі з Чорного моря, нікуди не діваються літаки стратегічної авіації та ті ж самі безпілотники. Потрібно ворогу небагато часу, щоб підготувати той самий удар. Так, вони їх планують заздалегідь, але все ж таки", — додав речник.

Ймовірні обстріли 24 серпня

Українців попередили про імовірні масовані ракетні атаки на День Незалежності 24 серпня. Громадян просять не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. У розвідці попереджають, що це може трапитись на день раніше або пізніше. Або тривати кілька днів і кілька хвиль.

Рекомендації для людей залишаються незмінними: обов'язково іти в безпечне місце під час тривоги. 

Водночас у розвідці наголосили, що російські загарбники атакують ракетами територію України не лише у святкові дні. Військові та цивільні повинні бути готові до провокацій з боку ворога у будь-який час.

Нагадаємо, у Повітряних силах України оцінили ракетні запаси Росії. Крім того, що ворог володіє ще сотнями одиниць такого типу озброєння, він ще й встигає поповнювати запаси новими ракетами. Кажуть, що російська армія має зараз сотню високоточних далекобійних ракет і продовжує їх виготовляти зі швидкістю 100 ракет у місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2023 10:24