Фото: соцмережі

Росія вивела у моря чотири ракетоносії: скільки "Калібрів" можуть атакувати Україну

Росія збільшила кількість ракетоносіїв у морі. Станом на 15:30 23 серпня на бойовому чергуванні в акваторії Чорного моря перебуває вісім одиниць техніки ворожого флоту. Серед них — один носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп якого складає до восьми ракет. 

Про це повідомили у прес-службі Військово-Морських сил.

"В Азовському морі — два ворожих кораблі, серед яких один носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп до восьми ракет. В Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться вісім ворожих кораблів, з них два носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 24 ракет", —йдеться у повідомленні.

ракетоносії

Інфографіка: ВМС

Ймовірні обстріли 24 серпня

Українців попередили про імовірні масовані ракетні атаки на День Незалежності 24 серпня. Громадян просять не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. У розвідці попереджають, що це може трапитись на день раніше або пізніше. Або тривати кілька днів і кілька хвиль.

Рекомендації для людей залишаються незмінними: обов'язково іти в безпечне місце під час тривоги. 

Водночас, у розвідці наголосили, що російські загарбники атакують ракетами територію України не лише у святкові дні. Військові та цивільні повинні бути готові до провокацій з боку ворога у будь-який час.

Нагадаємо, у Повітряних силах України оцінили ракетні запаси Росії. Крім того, що ворог володіє ще сотнями одиниць такого типу озброєння, він ще й встигає поповнювати запаси новими ракетами. Кажуть, що російська армія має зараз сотню високоточних далекобійних ракет і продовжує їх виготовляти зі швидкістю 100 ракет у місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2023 16:54