Неподалік Солсбері знову застосували «Новачок», є постраждалі

05 ЛИПНЯ 2018 09:17

44-річна жінка і 45-річний чоловік були отруєні нервово-паралітичним речовиною «новачок», про це заявило поліцейське управління графства Вілтшир, передає EuroNews.

Зазначається, що першою була госпіталізована жінка, Дон Стерджесс, через кілька годин з тими ж симптомами в лікарню був доставлений чоловік, Чарлі Роулі.

«Місце пригоди - Еймсбері; це містечко знаходиться в декількох кілометрах від Солсбері, де в березні за допомогою того ж «новачка» отруїли Сергія Скрипаля та його дочку», – йдеться у повідомлені.

Розслідуванням займається контртерористичний відділ Скотланд-Ярду. Ось що сказав пресі один з його керівників Ніл бейс: «Ознайомившись з результатами аналізів зразків отрути, ми можемо стверджувати, що обидва постраждалих зазнали дії нервово-паралітичного речовини «Новачок». Ним були отруєні Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Ми, однак, поки не знаємо, чи використовувався «Новачок» з однієї і тієї ж партії або з партій, вироблених в різний час».

Напад в Солсбері на екс-полковника ГРУ і його дочку, в якому застосовувалася, як це було встановлено, хімзброя, стало причиною найглибшої дипломатичного і політичного кризи у відносинах Росії і країн Заходу з моменту закінчення «холодної війни». Британська влада і їх союзники стверджували, що за отруєнням Скрипаль стоїть Росія.

Світ, 05.07.2018 09:17