На фото Борис Пісторіус. Джерело: DW

Німеччина готує новий пакет допомоги Україні: що туди увійде

Німеччина оголосила про підготовку нового пакета військової допомоги для України. Загальна сума допомоги складатиме 400 мільйонів євро.

Про це міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив у інтерв’ю Bild. За його словами, до нового пакета військової допомоги Україні увійшли вибухові боєприпаси, мінометні боєприпаси й реактивні снаряди.

"Тому що боєприпаси — це те, чого Україна потребує найнагальніше у своїй оборонній боротьбі проти жорстокої агресивної війни", — підкреслив він.

Також Україна отримає броньовані автомобілі, системи розмінування й зимовий одяг і генератори. Загалом пакет буде коштувати 400 мільйонів євро.

Зазначимо, що 25 липня стало відомо, що Німеччина передасть Україні дві сучасні системи протиповітряної оборони малого радіуса дії Skynex. Постачання очікується до кінця року. ППО Skynex призначена для дій протиповітряної оборони на дуже близькій відстані, де керовані ракети неефективні.

Нагадаємо, Канада має намір виділити понад 24 мільйони доларів на купівлю систем протиповітряної оборони для України. Кошти направлять очолюваному Британією партнерству, яке купує обладнання для ППО, щоб допомогти Україні відбивати атаки російських ракет та дронів. Крім того, Блер зазначив, що цей внесок є частиною військової допомоги Києву на суму 500 мільйонів канадських доларів, про яку прем'єр-міністр Джастін Трюдо оголосив у червні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2023 21:41