Нова криза в Секторі Газа: Близько 100 ракет запущені в сторону Ізраїлю

16 ЛИПНЯ 2018 21:02

Новий виток напруженості в секторі Газа. У п'ятницю Ізраїль наніс декілька ударів по території палестинського анклаву, знищивши об'єкти угруповання Хамас. У відповідь близько 100 ракет були запущені бойовиками в сторону єврейської держави. Більшість з них були збиті, але як повідомляється, кілька ізраїльтян отримали осколкові поранення. Йдеться про найбільшу операцію Ізраїлю в секторі Газа з 2014 року, повідомляє Euro News.

Після обміну ударами сторонам вже вдалося досягти перемир'я за посередництва Єгипту. Однак як довго воно протримається невідомо.

Так, влада Ізраїлю повідомили про те, що минулої ночі - вже після вступу в силу угоди про припинення вогню - з території палестинського анклаву були запущені два мінометних снаряди.

Прем'єр-міністр єврейської держави Беньямін Нетаньягу запевнив, що Ізраїль буде жорстко припиняти будь-які вилазки Хамас з території сектора Газа.

«Ми будемо нарощувати масштаб нашої реакції на терористичні атаки Хамас до тих пір, поки це необхідно», - сказав він. «Якщо Хамас не зрозуміє наше послання сьогодні, він зрозуміє його завтра», - додав Нетаньягу.

Світ, 16.07.2018 21:02