Нові технології в будівництві майбутнього

08 СІЧНЯ 2019 01:13

Дрони, віртуальна реальність, роботи, лазери, штучний інтелект, 3d-друк і сканування - як ці нові технології можуть допомогти в проектуванні будинків майбутнього?

У пошуках відповідей архітектори об'єдналися з інженерами, результати цієї роботи були представлені на виставці в столиці Данії, повідомляє Euro News.

У виставці, організованій Датською королівською академією образотворчих мистецтв, взяли участь 15 дослідників, які використовували новітні цифрові інструменти для вивчення нових можливостей в архітектурному дизайні. Моделі були розроблені з використанням таких матеріалів, як глина, філаменти, бетон або дерево.

Серед нових представлених ідей - структурні платформи з вуглецевого і скловолокна, намотані роботами, здатні створювати складні, пружні, багатофункціональні геометричні конструкції.

Інші дослідники працювали з еластичними матеріалами, які можуть деформуватися, щоб виробляти і накопичувати енергію на фасадах, забезпечуючи таким чином екологічну, енергоефективну м'яку роботизовану обшивку для майбутніх будівель.

А як безпечно і акуратно зігнути клеєний брус для створення нових несподіваних архітектурних просторів? Методи захоплення руху і технології тривимірного і лазерного сканування були використані для вивчення нових геометрії і морфології дерева.

Ця виставка стала плодом європейського дослідницького проекту, покликаного представити майбутнє, в якому все більше і більше будівель буде будуватися з використанням все меншої кількості матеріалів і більш екологічним шляхом.

Дослідники стверджують, що вже через п'ять років багато хто з цих рішень можуть бути інтегровані в реальне будівництво.

Технології, 08.01.2019 01:13