НПУ: Дівчатам за ніч обіцяли $350-400, а по прибуттю в Туреччину платили – $40

13 ЛИСТОПАДА 2017 15:22

34-річний миколаївець – шкільний вчитель хореографії організував торгівлю живим товаром. Зловмисник відправляв «танцювати» у Туреччину дівчат із різних областей України і получав за роботу кожної 200 доларів в тиждень. Про це повідомляє TrueUA з посиланням  на сайт Нацполіції.

«34-річний чоловік проживав у Миколаєві, навчав дітей у школі хореографії, а у вільний час вербував жінок для виїзду за кордон. Жертв обирав з малозабезпечених, неповних сімей, студенток, тобто з менш захищених верств населення та психологічно менш стійких. Із турецькою стороною укладав угоди, обов’язковими умовами яких був вік дівчат від 19-ти до 34-х років та худорлява статура», –  йдеться у повідомлені НПУ.

Також зазначається, що танцівницям обіцяли 350-400 доларів США за ніч, а по прибуттю платили лише 40. Бували випадки, коли дівчині несподівано повідомляли, що вона не придатна до танців і може лише «розводити» клієнтів на випивку, а це — 10 доларів США. З такими турецькими прасами постраждалі потрапляли у довготривалу фінансову кабалу, а відпрацьовувати борги потрібно було роками, не говорячи вже про заробіток. Ось так дівчата і ставали рабинями та погоджувались займатись проституцією, щоб хоча б швидше повернутись додому.

«Торговець живим товаром кожні два тижні отримував від турецьких партнерів по 200 доларів США за роботу кожної дівчини», – підкреслили у прес-службі Нацполіції.

Події, 13.11.2017 15:22