Фото: ДБР

Обіцяла військовозобов'язаному втекти з країни за $9 тисяч: ДБР повідомило про підозру прикордонниці

Працівники Державного бюро розслідувань затримали у Львівській області прикордонницю, яка за гроші обіцяла переправити за кордон чоловіка призовного віку. Свою "послугу" вона оцінила в дев'ять тисяч доларів.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного відомства, до службовиці за порадою звернувся чоловік з українським громадянством, який постійно мешкає та працює на території Польщі, але нещодавно повернувся до України навідати родичів. Він звернувся до підозрюваної, щоб дізнатись, як він може повернутись назад до Польщі.

Затримання прикордонниці, яку підозрюють в хабарництві

Фото: ДБР

Як запевняє слідство, прикордонниця йому пояснила, що законно виїхати з України йому вже не вдасться, однак за 9000 доларів США — це "питання" можна вирішити. 

Зазначається, що вона пропонувала чоловіку підшукати ще трьох або чотирьох охочих покинути територію України. Прикордонниця запевнила, що доправить "групу" автомобілем до кордону з Молдовою або з Польщею, і посприяє в самому перетині кордону.

Як повідомляють в ДБР, посадовиця призначила зустріч для передачі грошей у приміщенні агенції нерухомості. Після того, як вона отримала гроші, її затримали правоохоронці. Кошти вилучені. Жінці за її правопорушення загрожує до дев'яти років позбавлення волі.

Затримання прикордонниці, яку підозрюють в хабарництві

Фото: ДБР

Прикордонниці повідомлено про підозру у незаконному переправленні особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). За клопотанням ДБР суд обрав підозрюваній у злочині запобіжний захід — заставу у 60,5 тисяч гривень та відсторонив від виконання обов’язків.

Нагадаємо, раніше ДБР затримали прикордонника під час отримання хабаря. Як повідомили у прес-службі правоохоронного відомства, він обіцяв допомогти ухилянту незаконно перетнути державний кордон з Молдовою за три тисячі доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.04.2024 12:29