Фото: ДБР

Допомагав ухилянтам тікати до Молдови: працівники ДБР затримали прикордонника під час отримання хабаря

У четвер, 7 березня, на Буковині затримали прикордонника, який допомагав ухилянтам тікати до Молдови. Свої послуги він оцінював у три тисячі доларів.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань. 

Так, працівники ДБР у взаємодії з Держприкордонслужбою затримали прикордонника з Буковини. Він обіцяв допомогти ухилянту незаконно перетнути державний кордон з Молдовою.

"За 3 тисячі доларів США правоохоронець пропонував чоловікові довезти його до місця поблизу кордону, де він не потрапить на прикордонний наряд", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронця 3 березня було затримано під час одержання 115 тисяч гривень за цю послугу. Йому було повідомлено про підозру за фактом організації та незаконному переправленню осіб через державний кордон, вчиненого з корисливих мотивів.

Прикордоннику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років з конфіскацією майна.

"За рішенням суду підозрюваному обрано запобіжний захід із можливістю внесення застави. Вивчаються інші можливі факти нелегального переправлення чоловіків через кордон", — додали в ДБР.

Нагадаємо, на Буковині затримали п'ятьох чоловіків, які намагалися незаконно потрапити до Румунії. Ухилянтів супроводжував 15-річний підліток. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.03.2024 17:28