Cкріншот з відео

Прикордонники спіймали п'ятьох "плавців", які хотіли втекти з України через Дністер (відео)

Днями вартові кордону Могилів-Подільського загону Держприкордонслужби затримали п'ятьох чоловіків, які намагалися потрапити до Молдови вплав через Дністер.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що трьох мешканців Київської та Харківської областей виявив оператор квадрокоптера на "старті запливу" та одразу скоординував рух прикордонного наряду на службовому катері для їх затримання.

"Ще двох "плавців" затримали завдяки оперативній інформації на березі річки чоловіки якраз одягали гідрокостюми та готувалися перепливати Дністер", уточнюють прикордонники.

За спробу незаконного перетинання кордону на порушників складено протоколи про адмінправопорушення. Справи скеровано до суду.

Додамо, що у 2023 році через спробу незаконно перетнути кордон поза пунктами пропуску були затримані близько восьми тисяч чоловіків. Ще три тисячі осіб призовного віку надали підроблені документи у пунктах пропуску.

Нагадаємо, у вівторок, 5 березня, у Закарпатській області з річки Тиса прикордонники витягли тіло потопельника. Чоловік, ймовірно, незаконно намагався перетнути кордон. Загиблим виявився житель Івано-Франківщини 2002 року народження. 

Прикордонники зазначили, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону це вже 21 випадок загибелі людини під час спроби перепливання річки, якою пролягає кордон з Румунією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.03.2024 14:16