Фото: Закарпатська обласна прокуратура

Обіцяв, що допоможе у пошуках зниклого чоловіка: аферист виманив у дружини військового $10,5 тисяч

У Закарпатській області правоохоронці викрили афериста, який обіцяв дружині зниклого військовослужбовця Збройних сил України знайти її чоловіка. Таким чином він виманив у жінки понад 10 тисяч доларів.

Про це повідомила прес-служба Закарпатської обласної прокуратури.

За даними слідства, мешканець Тячівщини під приводом допомоги з пошуком зниклого чоловіка потерпілої — військовослужбовця ЗСУ — незаконно заволодів її грошовими коштами. Він запевнив жінку, що має необхідні зв’язки та інформацію. Аферист заявив, що чоловік перебуває у російському полоні. Щоб сприяти його поверненню, дружина військового мала заплатити підозрюваному 10 500 доларів.

Мешканка Ужгорода, довірившись шахраєві, передала йому грошові кошти. Проте зрозумівши, що злочинець обманув її та не мав реального наміру допомогти, звернулася до правоохоронців із заявою.

У прокуратурі зазначили, що фігурант — раніше судимий за вчинення крадіжки, а на момент вчинення злочину відбував іспитовий строк покарання. Аферистові вже обрали запобіжний захід — тримання під вартою із можливістю внести 378 тисяч гривень застави.

Нагадаємо, у лютому працівники Державного бюро розслідувань викрили на Херсонщині посадовців військової служби правопорядку, які вимагали хабарі з військовослужбовців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.03.2024 16:26