Фото ілюстративне. Джерело: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону

У Києві викрили шахрая, який вдавав з себе жінку та виманював гроші у чоловіка в Мережі

У Києві правоохоронці викрили 21-річного шахрая, який ошукав чоловіка на 20 тисяч гривень через сайт знайомств. Він створив анкету на профільному сайті й, вдаючи з себе жінку, тривалий час видурював у чоловіка гроші. 

Про це повідомляє поліція Києва. Усього встановлено причетність афериста до 11 епізодів шахрайських дій. 

До чергової частини управління поліції в метрополітені надійшло повідомлення від громадянина про те, що його ошукали через сайт знайомств.

"У ході реалізації оперативної інформації ми з’ясували, що 21-річний уродженець міста Нікополь протягом тривалого часу налагоджував спілкування з потерпілим, створивши фейкову сторінку на сайті знайомств. Під виглядом самотньої жінки познайомився з потерпілим та видурював у нього грошові кошти. За час спілкування зловмиснику вдалося заволодіти сумою понад 20 тисяч гривень", — розповів слідчий управління поліції в метрополітені Павло Сірош.

поліція Києва

Фото: Поліція Києва

Поліцейським вдалося визначити місцеперебування правопорушника. Коли вони провели обшук у його помешканні, то виявили там докази причетності до вчинення ним шахрайських дій. Чоловіка затримали його у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України й повідомили йому про підозру за статтею "Шахрайство" (ч. 2 ст. 190 ККУ). Йому загрожує до трьох років позбавлення волі. Нині він перебуває під домашнім арештом.

Нагадаємо, у Києві шахраї ошукали понад 50 переселенців. Зловмисники, представляючись працівниками фінансової установи, знімали гроші з рахунків клієнтів. Вони створили фейковий фішинговий сайт за аналогом одного з відомих державних банків, а далі під виглядом працівників цього банку шукали внутрішньо переміщених осіб та пропонували отримати нібито фінансову допомогу від іноземних партнерів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.11.2023 03:20