Фото: Поліція

Видурював гроші в людей, які допомагали армії: на Прикарпатті викрили шахрая (фото)

Кіберполіцейські Івано-Франківської області припинили злочинну діяльність шахрая. Фігурант створював фейкові оголошення в соціальних мережах та видурював гроші у людей, які допомагали військовим.

Про це повідомили в Поліції Івано-Франківської області.

За даними слідства, 32-річний житель міста Долина створював фейкові сторінки у Facebook, публікував у різних групах оголошення про допомогу ЗСУ під приводом пригону транспортних засобів та видурював у людей гроші у вигляді завдатку.

Чоловік ошукав щонайменше 20 громадян, які переказали аферисту близько 50 тисяч гривень. Остаточну кількість потерпілих та суму, отриману злочинним шляхом, правоохоронці наразі встановлюють.

Під час обшуку в будинку шахрая виявили та вилучили мобільні телефони, сім-карти, банківські платіжні карти, чорнові записи, грошові кошти та інші речові докази його злочинної діяльності.

Чоловіку вже повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 КК України. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Хмельницькій області знову активізувалися шахраї, які телефонують або розсилають листи від імені обласної адміністрації. Таким чином вони виманюють у людей гроші нібито на потреби армії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.04.2023 11:25