Затримання шахраїв. Джерело: поліція Києва

У Києві ошукали понад 50 переселенців: поліція затримала "спритних" шахраїв

Столичні правоохоронці викрили двох громадян, які ошукували внутрішньо переміщених осіб. Підозрювані привласнили гроші 54 людей. За це їм загрожує до п’яти років ув'язнення.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції Києва.

До столичної поліції звернулися представники одного з державних банків, які повідомили, що невідомі люди, представляючись працівниками фінансової установи, знімають гроші з рахунків клієнтів.

"Підозрюваними виявилися мешканці Запоріжжя — 28-річний чоловік і 42-річна жінка. Вони створили фейковий фішинговий сайт за аналогом одного з відомих державних банків, а далі під виглядом працівників цього банку шукали внутрішньо переміщених осіб та пропонували отримати нібито фінансову допомогу від іноземних партнерів", — розповів начальник відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Києва Євген Черняхівський.

Він додав, що, переходячи за посиланням та вводячи реквізити своїх банківських карток, громадяни надавали аферистам доступ до банку, а ті, своєю чергою знімали гроші з їхніх рахунків.

Правоохоронці встановили, що шахраї ввели в оману 54 особи. За відповідною статтею Кримінального кодексу України їм загрожує до п’яти років ув'язнення.

Нагадаємо, Франківський відділ соцзахисту Львова через суд вимагає повернути гроші, виплачені переселенці з Луганщини. Ще у жовтні 2015 року їй призначили щомісячну адресну допомогу як внутрішньо переміщеній особі, щоби покрити витрати на житло й оплатити комунальні послуги. Проте вже наступного дня, 28 жовтня, жінка виїхала з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.11.2023 15:15