Фото ілюстративне. Джерело: teren.in.ua

Переселенку з Луганщини змушують повернути грошову допомогу: у чому причина

Франківський відділ соцзахисту Львова через суд вимагає повернути гроші, виплачені переселенці з Луганщини. Жінка оформила допомогу, а наступного дня виїхала до Польщі. 

Про це повідомляє портал Судова влада України. Засідання Франківського районного суду в цій справі відбудеться 2 жовтня.

Відомо, що у жовтні 2015 року соцзахист призначив мешканці Луганщини щомісячну адресну допомогу як внутрішньо-переміщеній особі, щоб покрити витрати на житло та оплатити комунальні послуги. Проте вже наступного дня, 28 жовтня, жінка виїхала з України.

Ревізія, проведена Державною фінансовою інспекцією у Львівській області встановила, що громадянка України не повідомила про виїзд до Польщі через КПП "Краківець" і продовжувала отримувати матеріальну допомогу.

Зазначається, що попереднє рішення в цій справі суд ухвалив ще у 2017 році. Тоді відділ соцзахисту вимагав стягнути грошову допомогу з переселенки, яка, оформивши її, покинула Україну. 

Жителька Луганщини на засідання не з'явилася. Суд постановив, що жінка повинна повернути гроші на користь відділу соцзахисту. Вона мала віддати 3076 гривень. Крім того, на користь держави підсудна мала сплатити 640 гривень судового збору.

Разом із тим, майже через шість років після попереднього вердикту, відділ соцзахисту звернувся до суду з клопотанням про виконання судового рішення в цивільній справі. А переселенка, яка незаконно отримала грошову допомогу, досі оформлена в документах як "боржниця".

Нагадаємо, українські біженці у Польщі можуть втрати можливість отримувати виплати, адже положення про допомогу жителям України, які втекли від війни, втрачає чинність на початку 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.09.2023 03:58