Фото: Istock.com

Українцям у Польщі можуть припинити виплачувати допомогу: названо причину

Українські біженці у Польщі можуть втрати можливість отримувати виплати, адже положення про допомогу жителям України, які втекли від війни, втрачає чинність на початку 2024 року.

Про це заявив речник польського уряду Пьотр Мюллер, пише businessinsider.com.pl.

"Регламент є тимчасовим і втрачає чинність на початку наступного року. Ніщо не є постійним, лише на період триваючого збройного конфлікту, а положення просто втрачають чинність на початку наступного року", — сказав він.

Мюллер додав, що наразі немає рішення про продовження цих положень про фінансову підтримку українських біженців. На його думку, допомога не буде розширена значною мірою. Він вказав на необхідність ширшого залучення міжнародної спільноти до допомоги громадянам України, які перебувають за межами своєї країни.

"Зараз про конфлікт більше відомо, ми знаємо, які лінії суперечки і які є можливості міжнародної допомоги, все міжнародне товариство має бути активніше залучене, і все" — додав речник польського уряду.

На яку допомогу можуть розраховувати біженці у Польщі?

Громадяни України які приїхали до Польщі після війни, можуть розраховувати на таку допомогу:

  • сімейна виплата "Родина 500+";
  • родинний капітал опіки;
  • виплата на ясла або няню 400+;
  • "Добрий старт 300+" на збір дитини до школи.

Нагадаємо, раніше Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляло, що українці у Польщі можуть отримати безкоштовну профільну освіту. Навчатися та отримати відповідний диплом можуть біженці. Вступити у школу можуть люди, які мають середню або середню спеціальну освіту. Навчання триває від одного до двох з половиною років. Здобувати освіту можна на будь-якій формі навчання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 20.09.2023 05:16