Фото: Pixabay

Для роботи у ЄС: які професії можуть опанувати українці у Польщі безкоштовно

Українці у Польщі можуть отримати безкоштовну профільну освіту. Навчатися та отримати відповідний диплом можуть біженці.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"За результатами наради Міністерством освіти та науки Республіки Польща було надано відповідне роз’яснення. Зокрема зазначається, що українці, які користуються тимчасовим захистом на території цієї країни, можуть безплатно здобувати профільне навчання в державній поліцеальній школі",  розповідають у Мінреінтеграції.

Вступити у школу можуть люди, які мають середню або середню спеціальну освіту. Навчання триває від одного до двох з половиною років. Здобувати освіту можна на будь-якій формі навчання.

"Після завершення курсу особа має змогу отримати профільний диплом, склавши іспит за певною професією. Здобутий документ дозволяє випускнику легально працевлаштуватися в Польщі або іншій країні ЄС",  пояснили у міністерстві.

До того ж ці школи є практично у всіх великих містах Польщі. Тут навчають професій, які є найбільш популярними на ринку праці. Зокрема це: зубний технік та асистент стоматолога, масажист, технік-інформатик, обліковець, асистент учителя у початковій школі, декоратор, дієтолог, фітнес-інструктор, майстер манікюру, стиліст.

Проте для навчання потрібне базове володіння польською мовою.

Нагадаємо, у столиці Польщі відкрили Центр медичної допомоги українським біженцям, які приїхали до країни після 24 лютого 2022 року. До медзакладу можна звернутися не лише через поточні скарги, а й для профілактики та протиепідемічного захисту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.07.2023 06:34