Фото: landlord.ua

Обмеження на імпорт зерна з України: Угорщина звернулась до ЄС

Обмеження на імпорт українських зернових та олійних культур для п'яти східноєвропейських країн може бути продовжений як мінімум до кінця 2023 року. Угорщина звернулась до Європейського Союзу з відповідним проханням.

Таку заяву зробив держсекретар Міністерства сільського господарства Жолт Фельдман, пише Reuters.

Він повідомив, що Угорщина також звернулася до Брюсселя з проханням надати фінансову підтримку місцевим фермерам. Такий крок нібито необхідний для спрощення транспортування запасів зерна, які застрягли на внутрішніх складах до цьогорічного збору врожаю.

"Ми зацікавлені в тому, щоб збирання врожаю в Угорщині було завершено благополучно, і угорські фермери могли продавати свою продукцію", — завив Фельдман після зустрічі міністрів сільського господарства ЄС у Брюсселі.

Нагадаємо, найбільш глибоководний порт "Південний" блокується Російською Федерацією. Країна-агресор не виконує умови зернової ініціативи, що була недавно пролонгована.

Раніше міністри закордонних справ Німеччини та Угорщини посварилися під час зустрічі в Брюсселі 22 травня. Причиною конфлікту став угорський ОТР Bank, який фінансує війну проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.05.2023 12:02