Фото: росЗМІ

В Угорщині розповіли, за яких умов Орбан приїде в Україну

Угорщина отримала запрошення для прем’єр-міністра Віктора Орбана щодо його візиту в Україну. Будапешт для реалізації цієї поїздки вимагає "виконання певних умов".

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

За його словами, наразі країна готує технічну частину візиту Орбана в Україну.

"Після виконання всіх передумов візит може відбутися, але зараз ми перебуваємо на етапі технічної підготовки", — зазначив міністр.

Сійярто також розповів, що запрошення від України в Будапешті "цінують". Водночас Орбан вже поговорив щодо цього з президентом Володимиром Зеленським у Брюсселі.

"Ми завжди готові до діалогу, сподіваємося, що діалог буде мати сенс. Зараз все готуємо, подивимося", — так Сійярто прокоментував можливу зустріч Орбана з українським гарантом.

Нагадаємо, 9 лютого під час візиту президента Володимира Зеленського мережу обурила поведінка Орбана: він був єдиним, хто не аплодував українському лідеру. Соцмережі навіть публікували світлини, де Орбан нібито не потиснув руку Зеленського, однак потім стало відомо, що вони все ж провели розмову. 

Тоді Орбан пообіцяв продовжити надавати гуманітарну й фінансову підтримку Україні й нагадав про необхідність негайного припинення вогню. Пізніше в Офісі президента повідомили, що Зеленський запросив Віктора Орбана до України, але невідомо, яка була його відповідь. Згодом у Будапешті заявили, що Орбан може приїхати до Києва вже найближчим часом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.03.2023 13:41