Фото: Facebook Ганна Маляр

Окупанти посилили інформаційні атаки щодо ситуації у Бахмуті, — Міноборони

Ворог продовжує наступ на Бахмутському напрямку. Окупанти посилили і інформаційно-психологічні атаки на тему Бахмута на українців.

Про це повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

Наразі противник відпрацьовує медійно три задачі: 

  • підірвати довіру нашого суспільства і військових до рішень командування по Бахмуту;
  • демотивувати і психологічно ослабити наше військо;
  • спровокувати наше військове керівництво на помилкові дії.

"Паралельно вони акумулюють і всі свої медійні зусилля довкола теми боїв за Бахмут. Власне, так і виглядає інформаційно-психологічне підкріплення військових дій. Для цього вони намагаються змістити акценти у темі Бахмута і нівелювати те, що є нашою перевагою — розумне і грамотне планування операцій", — заявила Маляр.

В міноборони стверджують, що окупанти зміщують акцент, щоб розглядати Бахмут як апокаліптичну подію та робити з цих боїв поділ реальності на "до" і "після". 

"Коли суспільство сприймає бої в Бахмуті  як фактор, який кінцевим чином вплине на хід війни, — це дає  можливість ворогу просувати в інфополе вигідні для них сценарії наших дій. Надміру накручене наближенням "кінця" перелякане суспільство за задумом ворога повинно почати тиснути на військово-політичне керівництво щодо припинення оборонних дій", — переконує Маляр.

Які меседжі використовує зараз ворог:

  • нібито рішення тримати Бахмут політичні;
  • нібито Бахмут нема сенсу тримати там майже все в оточенні;
  • нібито героїзм українських бійців роздуває українська пропаганда.

Які два прізвища безкінечно експлуатують у російських ІПСО на тему Бахмута? 

  • Президента України Володимира Зеленського;
  • командувача Олександра Сирського.

"З метою підірвати довіру до них та  внести конфлікт у військове керівництво держави. Адже у російських вкидах не пишуть, що військові рішення не приймаються одноосібно. Є військове командування на чолі з Головнокомандувачем та Начальником Генерального Штабу. Крім того, постійно засідає Ставка Верховного Головнокомандувача — де теж приймаються оперативні рішення за участі всіх воюючих силових структур", — стверджує Ганна Маляр. 

Заступниця міністра оборони переконує, що оборона Бахмута наразі обумовлена оперативно-тактичною доцільністю, а рішення, приймаються грамотні, виважені та спрямовані на виконання актуальних оборонних задач. 

Які можуть бути оборонні задачі? 

  • утримання займаних рубежів та позицій;
  • недопущення просування противника вглиб території;
  • завдання ворогу значних втрат;
  • створення умов для переходу в контрнаступ.

Маляр заявляє, що обороняти Бахмут будуть до тих пір, поки "нам це буде необхідно з точки зору виконання військових оборонних задач". 

Нагадаємо, у Міністерстві оборони закликали українців не обговорювати подробиці майбутнього контрнаступу. Тільки три особи в Україні мають право оприлюднювати стратегічні військові плани та задуми.

Також відомо, що українські військові не можуть почати анонсований раніше контрнаступ, адже чекають на достатню кількість зброї від партнерів. За словами президента Володимира Зеленського, наразі Україні потрібні боєприпаси й винищувачі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2023 08:43