Фото: Комишуваська селищна рада у Telegram

Окупанти ракетами С-300 зруйнували гімназію на Запоріжжі

Вночі 2 липня російські окупанти кількома ракетами С-300 вдарили по Комишувасі Запорізької області. Росіяни вщент зруйнували Комишуваську гімназію "Джерело". 

Про це повідомляє Комишуваська селищна рада у Telegram.

У школу російські військові вгатили двічі, пошкоджено несучі конструкції. Минулось без жертв. Одна ракета С-300 впала біля будівлі, потрощила вікна та Пункт незламності, інша — поцілила просто у навчальний заклад. 

Незадовго до війни тут зробили капітальний ремонт. У школі навчались 700 учнів, останнім часом дистанційно, але всередині були усі учбові матеріали.

"Зруйновано все і в аварійному стані, дуже небезпечно заходити, бо плити перекриття висять. Минулоріч у нас було влучання у початкову школу. Бачимо, що країна-агресорка, як вони і казали, роблять "денацифікацію". Але вони не розуміють, що ми не та нація, будемо навчатися дистанційно, поки не відновимо нашу школу", — каже голова ОТГ Юрій Карапетян в коментарі ЗМІ.

Після нинішнього обстрілу дистанційне навчання не припиниться, вчителі працюватимуть на базі іншої школи. Наразі на місці влучання мешканці почали прибирання. Люди виносять сміття та підмітають скло, якого на дворі чимало.

Нагадаємо, у неділю, 2 липня, російські загарбники вкотре обстріляли Херсон. Окупанти влучили у багатоповерхівку. За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні  за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2023 15:25