Фото: росЗМІ

Окупанти влаштували полігон і центр підготовки "мобіків" на острові Джарилгач: деталі від Генштабу

Російські військові облаштовують центри підготовки на окупованих територіях України. При цьому вони наносять непоправну шкоду природі.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Російські окупанти продовжують чинити екоцид на острові Джарилгач. Там окупанти облаштували полігон та проводять заходи підготовки мобілізованих, зокрема й зі стрільбою артилерійських підрозділів. 

Російські обстріли

Протягом доби противник завдав 37 авіаційних ударів, здійснив 19 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Ситуація на фронті

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 22 бойових зіткнення.

На Куп’янському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Новоселівського Луганської області та Берестового Харківської області, успіху не мав.

На Лиманському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Білогорівки Луганської області, успіху не мав. 

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Степового та Авдіївки. 

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар’їнка. 

На Шахтарському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямках Новомихайлівки та Водяного Донецької області, успіху не мав. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. 

Удари ЗСУ

Авіація сил оборони за добу завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу противника. Також нашими захисниками було знищено ворожий зенітно-ракетний комплекс. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління, два склади боєприпасів та артилерійський підрозділ на вогневій позиції.

Нагадаємо, Україна перехоплює ініціативу на фронті, а Росія захищається. Проте для перемоги потрібне далекобійне високоточне озброєння дальністю до 200 кілометрів.

Сили оборони України продовжують проводити як наступальні, так і оборонні дії та мають частковий успіх. Наші війська діють в умовах авіаційної та артилерійської переваги ворога.

Крім того, авіація сил оборони за добу 16 червня завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу противника. Також наші воїни знищили ворожий ударний вертоліт Ка-52 та сім розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
 
Війна, 17.06.2023 19:42