Фото: Генштаб ЗСУ

Україна перехоплює ініціативу на фронті, — Міноборони

Україна перехоплює ініціативу на фронті, а Росія захищається. Проте для перемоги потрібне далекобійне високоточне озброєння дальністю до 200 кілометрів.

Про це повідомив заступник міністра оборони Володимир Гаврилов.

"Україна перехоплює ініціативу — Росія захищається, але для нарощування потрібна зброя дальністю до 200 кілометрів..." — заявив Гаврилов.

Він зазначив, що всі військові плани реалізуються відповідно до оцінок.

"Головне у сучасній війні — це володіння обстановкою, щоб знати становище противника, а також мати можливості завдавати високоточних ударів на далекі відстані. Тобто мати зброю, яка здатна вражати противника на дальності до 200 кілометрів", — додав він.

Гаврилов також наголосив, що Україна перебуває на шляху до отримання літаків, які найперше оборонятимуть небо від російських балістичних та інших ракет, а також захищатимуть мирне населення та цивільну інфраструктуру.

"Пройшло більше як рік війни і ми впевнені, що переможемо російських загарбників, разом з нашими партнерами, які забезпечують нас усім необхідним", — додав заступник глави міноборони.

Нагадаємо, Сили оборони України продовжують проводити як наступальні, так і оборонні дії та мають частковий успіх. Наші війська діють в умовах авіаційної та артилерійської переваги ворога.

Крім того, авіація сил оборони за добу 16 червня завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу противника. Також наші воїни знищили ворожий ударний вертоліт Ка-52 та сім розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 17.06.2023 11:56