Фото: armyinform.com.ua

Евакуюватимуть тільки офіцерів: рашисти встановили новий порядок лікування поранених

Країна-агресор продовжує зазнавати непоправних втрат на фронті. Для того аби їх приховати командування окупантів встановило новий порядок лікування поранених російських військовослужбовців.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Відтак, за новим планом рашистів евакуації до РФ підлягають виключно офіцери. Сержантський та рядовий склад, незалежно від важкості та складності поранення, підлягає лікуванню на тимчасово захоплених територіях України. Для забезпечення виконання цього рішення загарбники збільшують кількість ліжкомісць у місцях, які використовуються ними як військові шпиталі.

Атаки рашистів

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — минулої доби відбулось 36 бойових зіткнень.

Протягом минулої доби ворог завдав чергового ракетного удару по Київщині — пустити в дію шість аеробалістичних ракет Х-47 "Кинджал" та шість крилатих ракет "Калібр". Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ Збройних Сил України усі 12 ракет було знищено. Крім того, протягом доби противник завдав 33 авіаційних удари та здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. На превеликий жаль, окрім руйнування інфраструктури, постраждали мирні люди.

Удари ЗСУ 

Авіація сил оборони за добу завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу противника. Також наші воїни знищили ворожий ударний вертоліт Ка-52 та сім розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, три райони зосередження особового складу противника, п'ять артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, чотири станції радіоелектронної боротьби та ще два важливих об’єкти противника.

Нагадаємо, на тимчасово зайнятих територіях України фіксуються випадки насильницького викрадення проукраїнськи налаштованого населення. Також окупанти облаштовують нові катівні для утримання українців. 

Крім того, Сили оборони України продовжують проводити як наступальні, так і оборонні дії та мають частковий успіх. Наші війська діють в умовах авіаційної та артилерійської переваги ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 17.06.2023 07:34