Фото: Служба безпеки України

Жорстоко били і тримали в погребі: на Миколаївщині показали катівню окупантів (фото)

Служба безпеки України ідентифікувала трьох рашистів, які створили катівню під час тимчасової окупації Миколаївщини. Зловмисниками є командир одного з полків терористичної організації "ДНР" і двоє його підлеглих, які ще до початку повномасштабного вторгнення добровільно вступили до лав російських загарбників.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного відомства, фігуранти увійшли до складу окупаційних угруповань Південного військового округу ЗС РФ, де після 24 лютого минулого року брали участь у бойових діях на південному фронті.

Під час захоплення частини Миколаївської області командира ворожого полку призначили "військовим комендантом" в одному із селищ Баштанського району. За його наказом рашисти викрадали місцевих жителів та застосовували до них численні тортури. 

катівня

Фото: Служба безпеки України

Зловмисники незаконно затримали чотирьох мешканців селища, серед яких були колишні військовослужбовці ЗСУ. Потім окупанти за вказівкою свого командира закрили потерпілих в холодному підсобному приміщенні та погребі без доступу до свіжого повітря. У застінках людей жорстоко били й тривалий час утримували в антисанітарних умовах, без води та їжі.

катівня на Миколаївщині

Фото: Служба безпеки України

У СБУ вказують, що у такий спосіб рашисти намагались схилити потерпілих до співпраці та отримати інформацію про місця базування Сил оборони.

Трьом фігурантам повідомили про підозру за декількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада)
  • ч. 7 ст. 111-1 (колабораційній діяльності)
  • ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушенні законів та звичаїв війни).

Нагадаємо, на Херсонщині у катівнях окупантів була навіть камера для підлітків, також у камерах тижнями цілодобово тримали чоловіків і жінок разом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2023 20:05