Фото: Telegram Ганни Маляр

У Міноборони озвучили вражаюче порівняння втрат ЗСУ та окупантів за час контрнаступу

Протягом тижня зафіксована інформаційна активність ворога щодо теми наших втрат під час наступу. Мета — деморалізація та створення паніки.

Про це повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Українська армія під час наступу несе в рази менші втрати порівняно з окупантами, попри фейки росіян про протилежне. 

"Я хочу нагадати, що під час війни жодна із сторін не оприлюднює точні дані про свої втрати, тому що цим може скористатись ворог для прогнозування подальших дій супротивника на полі бою. Загалом протягом всієї війни у нас в рази менше втрат", — переконує Маляр.

Вона зазначає, що якщо говорити про співвідношення загиблих по двох оперативно стратегічних угрупованнях військ, які зараз наступають, то за минулий тиждень цифри такі: 

  • по "Хортиці" (Бахмутський напрямок) — у ворога загиблих у 8,73 раза більше, майже в дев’ять разів;
  • по "Таврії" (Запорізький і Бердянський напрямки) — загиблих у ворога в 5,3 раза більше, ніж у нас.

Російська пропаганда активно поширює фейкову інформацію щодо втрат української армії у війні проти країни-агресорки. Це робиться для того, аби вивідати реальні дані про втрати Збройних сил України.

За минулий тиждень Збройні сили України звільнили сім населених пунктів. Це сталося в ході просування наших військ на Таврійському та Донецькому операційних районах. Просування військ наступального угруповання склало 6,5 км. Площа території, взятої під контроль, — 90 км².

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2023 19:40