Фото: Telegram Ганни Маляр

Навіщо Росія поширює фейки про втрати ЗСУ: пояснення Міноборони

Російська пропаганда активно поширює фейкову інформацію щодо втрат української армії у війні проти країни-агресорки. Це робиться для того, аби вивідати реальні дані про втрати Збройних сил України.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

Вона пояснила, що під час воєнних дій втрати є в обох сторін. Проте ті цифри, які називає російська пропаганда, щодо втрат наших військових, не відповідають дійсності.

"Але росіяни тим, що подають цю інформацію, намагаються витягнути у нас уточнення. У них складно з розвідкою на нашій території, і, приміром, якщо вони говорять, що вони знищили умовно 11 танків, то вони чекають, що ми "заковтнемо" цей гачок і підкажемо їм, скільки насправді вони знищили, уточнюючи цю інформацію. Таким чином ми видамо свою інформацію", — сказала Маляр.

Маляр також наголосила, що українці мають сприймати фейкові новини від російських джерел як провокацію та вірити лише українським офіційним джерелам — Генштабу та Міністерству оборони.

Нагадаємо, протягом 12 червня Збройні сили України ліквідували 470 окупантів. Також наші воїни знищили чотири танки та 20 артилерійських систем.

Додамо, декілька днів тому українські військові деокупували Макарівку Донецької області. Бійці 35 окремої бригади морської піхоти ім.контрадмірал Михайла Остроградського показали кадри звільнення населеного пункту.

За минулий тиждень Збройні сили України звільнили сім населених пунктів. Це сталося в ході просування наших військ на Таврійському та Донецькому операційних районах. Просування військ наступального угруповання склало 6,5 км. Площа території, взятої під контроль, — 90 км².

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 18:36