Скріншот з відео

Окупанти тікали через поле: українські морпіхи показали, як звільняли Макарівку на Донеччині (відео)

Декілька днів тому українські військові деокупували Макарівку Донецької області. Бійці 35 окремої бригади морської піхоти ім.контрадмірал Михайла Остроградського показали кадри звільнення населеного пункту.

Відео опубліковане на офіційній сторінці бригади.

"Населений пункт Макарівка що на Донеччині звільнено. Одеські морські піхотинці продовжують гнати окупантів з української землі. Цього разу військові знаходилися в авангарді звільнення села Макарівка Донецької області", — написали військові.

Захисники додали, що під час деокупації населеного пункту вони ліквідували частину особового складу росіян, ще частину взяли в полон. Деяким солдатам все ж вдалося втекти.

"Наразі в населеному тривають стабілізаційні дії. Слава Україні!", додали військові.

Нагадаємо, за минулий тиждень Збройні сили України звільнили сім населених пунктів. Це сталося в ході просування наших військ на Таврійському та Донецькому операційних районах. Просування військ наступального угруповання склало 6,5 км. Площа території, взятої під контроль, — 90 км².

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові ведуть на фронті наступальні та оборонні операції. Він попередив російського диктатора Володимира Путіна про те, що всі українські командувачі налаштовані позитивно щодо контрнаступу.

Зауважимо, за даними американського Інституту вивчення війни, Сили оборони України ведуть контрнаступальні дії щонайменше на чотирьох ділянках фронту. Бійці ЗСУ продовжують просування під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 10:52