Фото: Генеральний штаб ЗСУ

ЗСУ за минулий тиждень звільнили сім населених пунктів, — Міноборони

За минулий тиждень Збройні сили України звільнили сім населених пунктів. Це сталося в ході просування наших військ на Таврійському та Донецькому операційних районах. 

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Посадовиця зазначила, що просування військ наступального угруповання склало 6,5 км. Площа території, взятої під контроль, — 90 км².

"Звільнено сім населених пунктів: Лобкове, Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожеве, Макарівка, Благодатне", — написала Маляр у Telegram.

Нагадаємо, що у ході деокупації Благодатного на Донеччині нашим воїнам вдалося взяти у полон окупантів. Українські захисники розповіли, що рашисти довго оборонялися та не хотіли здавати позиції.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові ведуть на фронті наступальні та оборонні операції. Він попередив російського диктатора Володимира Путіна про те, що всі українські командувачі налаштовані позитивно щодо контрнаступу.

Зауважимо, за даними американського Інституту вивчення війни, Сили оборони України ведуть контрнаступальні дії щонайменше на чотирьох ділянках фронту. Бійці ЗСУ продовжують просування під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.06.2023 21:07